EzüstNet Egyesület, Budapest

A kiemelt kép 2017 májusában készült.


Az EzüstNet Egyesület Kelenföldön, a Budapesti Művelődési Központ épületében tartja rendezvényeit. A szervezet jelenlegi elnöke már jó néhány év óta  Takács Márta. Az alábbiakban az ő összefoglalóját olvashatjuk az egyesületről.

A 13 éve megalakult Ezüstnet Egyesület számítógépes alapismereteket megszerzett és hasznosító Internetező szeniorokat tömörít. Az Egyesület működése 2007-ben 24 alapító taggal indult, majd a létszám 2017-re fokozatosan 84 főre és 10 támogató tagra növekedett. A nagyrészt kerületi lakosú tagság generációs összetételét a 60-80-as éveiket betöltők alkotják, míg néhányan már a 90 felé tartanak, mégis ragaszkodnak az egyesületi tagsághoz. A Szervezet működésének célja olyan közhasznú tevékenységek folytatása, amelyek az idős emberek minél szélesebb körének megteremtik a lehetőséget ahhoz, hogy életvitelük során bekapcsolódhassanak az információs társadalomba, alkalmazkodva a változó világhoz.

Közös kirándulás a budapesti és tatabányai netnagyiknak Budapesten, 2013 májusában

Önkéntesek közreműködésével az Egyesület tudásmegosztó-, képességfejlesztő foglalkozásokat tart, és gyakorlási lehetőségeket biztosít időskorúak részére számítógép használat, számítástechnikai ismeretek terén. E mellett a fotózás és az ehhez kapcsoló alkalmazások, mint pl. a prezentáció- és videó-készítés, az utóbbi időben pedig az okos telefonok népszerűsége miatt, azok használata is az érdeklődés középpontjába került.    

Az Internet használata a lehetőségek széleskörű tárházát nyújtja az időseknek, s ezáltal kinyílt a világ mindenki számára, ugyanakkor folyamatosan sok tanulnivalót is ad a hatékony, biztonságos használata. Az idegen nyelvek iránt érdeklődők gyakorlását is megkönnyíti az ezt támogató alkalmazások igénybevétele, mivel a tagok részére angol és német nyelv gyakorlása is szerepel a lehetőségek között.

Az Egyesület kiemelkedő tevékenysége a lakosság önszerveződő közösségének létrehozása és továbbfejlesztése, rendszeres önálló kulturális turisztikai programok szervezésével, ismeretterjesztéssel, ezen események dokumentálásával, internetes közzétételével. Havi rendszerességgel szervez közösségi-, kulturális eseményeket, kirándulásokat, könnyebb túrákat, múzeumlátogatásokat, színház- és hangverseny látogatásokat. Az élményekről a fényképek felhasználásával lelkes tagok prezentációkat, beszámolókat készítenek, amelyeket előadások keretében a nyilvánosság számára is elérhetőek. A kreatív tagok alkotásaiból év végén bemutatót, kiállítást rendez.

Kapcsolatokat és együttműködést alakít ki és ápol a hasonló tárgykörben működő hazai szervezetekkel, így például a pécsi NET-Nagyi Egyesülettel és a tatabányai NetNagyi Klubbal is. Aktív közreműködéssel bekapcsolódik nemzetközi projektekbe.

2012 májusában a tatabányai klub először tett látogatást az EzüstNet Egyesületnél. A mellékelt fotó ezen az eseményen készült. A képen balról jobbra Szilassi Andrea, Takács Márta és Szurcsik Katka látható.


 Elérhetőségeink:

 1119 Budapest, Etele út 55.

http://www.ezustnet.hu

ezustnet kukac hotmail.com

Mi a véleménye erről?