Klubprogram

2018-09-03 15:00 - 17:00
JAMK
Phone:+36202320818
Address: Tatabánya, Fő tér 2.

Következő klubrendezvényünkre már nem a Népház utcai könyvtárban, hanem központi könyvtárunkban kerül sor. További változás, hogy szombatról hétfőre kerültek át programjaink.

Téma: Kultúra via Internet

előadás és online vetélkedő a résztvevőkkel. 

Emellett bemutatjuk a megújult honlapot, és megbeszéljük azokat az új lehetőségeket, amelyek a változásoknak köszönhetők. Egyúttal megünnepeljük megalakulásunk 11. évfordulóját. Akinek van, hozza magával okostelefonját, tabletjét!

Related upcoming events

  • 2018-11-05 15:00 - 2018-11-05 17:00

    Hangfelvétel-készítés StoryCorps alkalmazással

    (letölthető androidos és iOS-es eszközökre)

    A közelgő karácsonyi ünnepek jó alkalmat teremtenek arra, hogy szeretteinkre, barátainkra többet és másként is gondoljunk.  David Isay és a StoryCorps Alapítvány ehhez kitűnő ötletet kínál, a megvalósításhoz pedig sokoldalú eszköztárat bocsát rendelkezésünkre. Az Amerikai Egyesült Államokban néhány év óta ilyentájt, a hálaadás időszakában zajlik egy interjúkészítő mozgalom fiatalok és idősek között - de persze egész évben, minden héten készülnek hangfelvételek. A letölthető alkalmazás egyik nagy előnye, hogy kiváló témákat, azon belül konkrét kérdéseket kínál beszélgetésre. (Magyarra fordított kérdésgyűjteménnyel is készülök a klubrendezvényre.) Ezek alapján előre megtervezhetjük az interjú kérdéseit! A két beszélgető partner visszatekinthet múltjuk közös emlékeire, sorsfordító eseményekre, vagy akár azokra az időkre, amikor elváltak egymástól útjaik. Okostelefonra letölthető a StoryCorps app, amellyel rögzíthetjük a felvételt, és előre kijelölhetjük a kérdések körét. A hangfelvételt egy közös fotó készítése zárja, majd a résztvevők döntése alapján feltölthető minden egyszerűen a Kongresszusi Könyvtár személyes történelem hangfelvétel-gyűjteményébe. Természetesen a résztvevők számára is rendelkezésre áll ez a digitális emlék mindörökre.