Klub

Rendezvényeink

Kezdetben az egykori tatabányai Városi Könyvtárban voltak havi rendszerességgel, pár éve már csak kéthavonta. 2013 óta hivatalosan már a JAMK Népház Úti Fiókkönyvtárában folynak a klubtalálkozók, bár ugyanazon a helyszínen. A névváltozás oka, hogy a városi könyvtár beolvadt a megyeibe. 2018 második felétől pedig a központi könyvtárban lesznek a klubprogramok.

Mivel foglalkozunk?

Ezeken a programokon vendégeink egyrészt előadásokat hallhatnak a digitális világ különféle érdekességeiről – és nemcsak a számítógéphasználat tekintetében. A témakörök az elmúlt tíz évben egyre bővültek. Az internet világa mellett immár az okostelefonok, tabletek, iPad-ek és applikációk világára is kitekintünk. Emellett teret adunk a klubtagok egymás közti beszélgetéseinek és tapasztalatcseréknek.

Hogyan lehet csatlakozni hozzánk?

Iratkozzon fel email címével, és meghívót küldünk rendezvényeinkre! Az eddigi programokról készült beszámolókat, az előadások tartalmi ismertetését pedig megtalálja a Digitális világunk menü bejegyzés-folyamában. Ezeket elolvasva – virtuális tagként – is bővülhetnek a digitális világról szerzett ismeretei.

Kapcsolataink testvérszervezetekkel

Az idők során kapcsolatot alakítottunk ki más, hasonló szervezetekkel, például a budapesti EzüstNet Egyesülettel és a pécsi Net-Nagyik Egyesülettel. Testvérszervezeteinkkel közös kirándulásokon és szakmai programokon veszünk részt. Ezekről is őrzünk fotókat, videókat és egyéb dokumentumokat.

Múltunk emlékei

Jóllehet, a korábbi évek képei és plakátjai lekerültek a webhelyről – de rendelkezésre állnak. 2014-ben összefoglaltam egy tanulmányban a klub, valamint a régi netnagyiklub webhely születését, eseményeit, eredményeit, továbbá mindezek eredőjét, a könyvtárban megvalósult számítógéphasználói tanfolyamok történetét. Ennek címe: Híd a digitális szakadékon át – Felhasználóképzés egy városi könyvtárban (és azon túl) 2017-ben, a 10 éves évfordulón pedig egy multimédiás DVD-t szerkesztettem az elmúlt időszak beszámolóiból, fotóiból, s a megyei lapokban megjelenő cikkekből, valamint a helyi televízió felvételeiből. A lemezből minden tag kapott emlékül, de kereskedelmi forgalomba nem került.

A klubrendezvényekről képes beszámolót talál a bejegyzések folyamán. A programok időpontjáról az eseménynaptárból tájékozódhat. 

Kirándulásainkról

Ezekről a programokról külön oldalon találhat beszámolókat, képeket: http://kirandulasok.netnagyiklub.hu Ez a webhely még nincs teljesen kész, vannak még feltöltésre váró beszámolók és fotógalériák.


Az űrlap kitöltésével Ön feliratkozik rendezvénymeghívóinkra.

Amennyiben mégis le kíván iratkozni meghívóinkról, kérjük, az alábbi űrlap kitöltésével jelezze ezt!