Klub

Rendezvényeink

Kezdetben az egykori tatabányai Városi Könyvtárban voltak havi rendszerességgel, pár éve már csak kéthavonta. 2013 óta hivatalosan már a JAMK Népház Úti Fiókkönyvtárában folynak a klubtalálkozók, bár ugyanazon a helyszínen. A névváltozás oka, hogy a városi könyvtár beolvadt a megyeibe. 2018 második felétől pedig a központi könyvtárban lesznek a klubprogramok.

Mivel foglalkozunk?

Ezeken a programokon vendégeink egyrészt előadásokat hallhatnak a digitális világ különféle érdekességeiről – és nemcsak a számítógéphasználat tekintetében. A témakörök az elmúlt tíz évben egyre bővültek. Az internet világa mellett immár az okostelefonok, tabletek, iPad-ek és applikációk világára is kitekintünk. Emellett teret adunk a klubtagok egymás közti beszélgetéseinek és tapasztalatcseréknek.

Hogyan lehet csatlakozni hozzánk?

Iratkozzon fel email címével, és meghívót küldünk rendezvényeinkre! Az eddigi programokról készült beszámolókat, az előadások tartalmi ismertetését pedig megtalálja a Digitális világunk menü bejegyzés-folyamában. Ezeket elolvasva – virtuális tagként – is bővülhetnek a digitális világról szerzett ismeretei.

Kapcsolataink testvérszervezetekkel

Az idők során kapcsolatot alakítottunk ki más, hasonló szervezetekkel, például a budapesti EzüstNet Egyesülettel és a pécsi Net-Nagyik Egyesülettel. Testvérszervezeteinkkel közös kirándulásokon és szakmai programokon veszünk részt. Ezekről is őrzünk fotókat, videókat és egyéb dokumentumokat.

Múltunk emlékei

Jóllehet, a korábbi évek képei és plakátjai lekerültek a webhelyről – de rendelkezésre állnak. 2014-ben összefoglaltam egy tanulmányban a klub, valamint a régi netnagyiklub webhely születését, eseményeit, eredményeit, továbbá mindezek eredőjét, a könyvtárban megvalósult számítógéphasználói tanfolyamok történetét. Ennek címe: Híd a digitális szakadékon át – Felhasználóképzés egy városi könyvtárban (és azon túl) 2017-ben, a 10 éves évfordulón pedig egy multimédiás DVD-t szerkesztettem az elmúlt időszak beszámolóiból, fotóiból, s a megyei lapokban megjelenő cikkekből, valamint a helyi televízió felvételeiből. A lemezből minden tag kapott emlékül, de kereskedelmi forgalomba nem került.

A klubrendezvényekről képes beszámolót talál a Digitális világunk bejegyzés-folyamon. A programok időpontjáról az eseménynaptárból tájékozódhat.

Az űrlap kitöltésével Ön feliratkozik rendezvénymeghívóinkra.

Amennyiben mégis le kíván iratkozni meghívóinkról, kérjük, az alábbi űrlap kitöltésével jelezze ezt!