Klubvezető – Webmester

Bemutatkozás

Szilassi Andrea vagyok, én vezetem és szervezem a klub rendezvényeit 2007 óta. Végzettségem szerint informatikus könyvtáros és pedagógus vagyok, és jelenleg a tatabányai József Attila Megyei és Városi Könyvtárban dolgozom. Főbb munkahelyi feladataim jelenleg a honlap- és lapszerkesztés, továbbá DJP mentor és digitális világ tanácsadó vagyok.

A digitális kompetenciafejlesztés egyik legfontosabb tevékenységem

Immár 2002 óta feladatom a felnőttek, és főként az idősek bevezetése  a digitális világ rejtelmeibe. Habár tanfolyamokat már csak ritkábban tartok, a klubrendezvényekre azonban különféle előadásokkal  készülök. Az előadások tartalmát rendszeresen megírom a KemLib című online folyóiratban, így aki nem vett részt az eseményen, a cikkek alapján is értesülhet az elhangzott érdekességekről. A Híreink oldalon megtalálhatja ezeket az írásokat, vagy a Címkék blokkjában is tallózhat az egyes témák között. Emellett rendszeresen tartok előadásokat kistelepüléseken is könyvtárakban és iskolákban. A diákok számára leginkább az okostelefonok lehetőségeiről és veszélyeiről szoktak előadást kérni tőlem.
 

Tanácsadások

Munkahelyemen, a József Attila Megyei és Városi Könyvtárban minden kedden 9-től 17 óráig az olvasótérben várom azokat az embereket, akiknek kérdéseik vannak az internet világával és a digitális eszközök használatával kapcsolatban. Ugyanebben az időszakban segítek is a hozzám forduló, digitális írástudással nem rendelkező időseknek lakossági pályázataik elkészítésében, az eredmények figyelemmel kísérésében.

Elérhetőség:

Email:  szilandi@netnagyiklub.hu