GINOP 3.3.1 – Korszerű eszközökkel gazdagodott könyvtárunk

A pályázatról

A József Attila Megyei és Városi Könyvtár is pályázott a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség által kiírt Közösségi internet hozzáférési pontok fejlesztése, szolgáltatási portfóliójuk bővítése című GINOP 3.3.1. jelű pályázaton. Mind a hat könyvtárunk nyertes lett, így mindenütt korszerűbbé vált az eszközpark.

2018. októberében a Fő téri központi könyvtárba is megérkeztek a nyerteseknek járó eszközök: a WIFI-n keresztül működő multifunkcionális nyomtató, a projektor, a 3 db laptop, 2 tablet és 2 okostelefon. Egyidejűleg internet-sávszélesség növelésére is sor került néhány hónapja, és felszereltek az épületen kívülre is internetet sugárzó wifi routert. A pályázatnak része szolgáltatásaink bővítése is. Változás még, hogy mostantól Szilassi Andrea mellett Hatvani István is ellát DJP mentori feladatokat. Ennek köszönhetően már heti két alkalommal lehet digitális eszközökkel kapcsolatos tanácsadást és e-közigazgatási ügyekben való segítségnyújtást igénybe venni a központi könyvtárban.

Ugyancsak az új eszközöknek köszönhetően, rendszeresen sor kerül olyan kiscsoportos foglalkozásokra (max. 10 fő), amelyekben a digitális eszközök használatát ismertetjük meg a résztvevőkkel. Tervezett programjainkról a képgaléria alatt olvashat.

Tervezett előadások, csoportfoglalkozások:

  • Vásárlás és bankügyek online vagy telefonnal  – 2018. október 6-án megvalósult. (Szilassi Andrea)
  • Ne félj a kütyüktől! – Hogyan és mire használhatjuk az okoseszközöket? (Szilassi Andrea)
  • Csatlakozz, kommunikálj! – Kommunkációs lehetőségek számítógéppel, okostelefonnal, tablettel (Szilassi Andrea)
  • Légy profi az álláskeresésben! – A digitális világ lehetőségei és applikáció-ajánlatok álláskeresőknek (Szilassi Andrea)
  • TestŐr a zsebben – Honlapok és applikáció-ajánlatok az egészségvédelem témakörében (Szilassi Andrea)
  • Tabletsuli (Szilassi Andrea)

További programjaink lesznek még a többi, tatabányai könyvtárunkban. Az előadások – foglalkozások megtartásában Hatvani István is részt vesz.

 

Mi a véleménye erről?